Slika za uspomenu slavljenika generacije 93./94.VELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
30 GODINA MATURE

Slavlje kuhara, konobara i hotelijersko-turističkih tehničara

Od 83 maturanata ratne generacije 1993./1994. odazvalo se 37 slavljenika koji su u Biogradu uz bogat stol i domaću pismu gotovo dočekali zoru

Generacija učenika Srednje ugostiteljsko-turističke škole Biograd (Srednja škola Biograd) iz školske, ratne godine 1993./1994. proslavila je 30. godišnjicu mature. Kao da se ništa nije promijenilo, kao da nije prošlo dugih 30 godina, osim da su to sada zreli i uspješni ljudi, uglavnom 48-godišnjaci i 49-godišnjaci.

- Riječ je o maturantima trogodišnje škole, konobari i kuhari, te maturanti četverogodišnje škole, hotelijersko-turistički tehničari, kazala je Marina Brajković Cinca, koja je sa slavljenicom Hildom Mršić Brzić sukrivac ovog druženja prepunog sjećanja i emocije ali dobre spize i pjesme, tko zna koliko dugo iza ponoći.

image

Marina Brajković Cinca i Hilda Mršić Brzić

VELIMIR BRKIĆ
image

Zabava uz domaću pismu

VELIMIR BRKIĆ

Ponosna generacija iznikla u Domovinskom ratu

Od 83 maturanata koje su Hilda i Cinca ponaosob zvale odazvalo se točno 37 slavljenika. Na prvom povijesnom okupljanju, na 25-godišnjici mature nazočilo ih je 21.

- Mi smo ponosna generacija iznikla u Domovinskom ratu. Zahvaljujući herojima, hrvatskim braniteljima, usprkos svakodnevnom granatiranju i ratnom životu u Biogradu, na otok Pašman smo izbivali tek pred Uskrs 1994., prisjeća se Cinca.

Pašman se čini nadohvat ruke, a opet je tako daleko, a ne ulijeva neku sigurnost i povjerenje.

- Na pola kanala osvrćemo se prema Biogradu i ostavljamo ga sa zebnjom u srcima. Iznad njega zlokobno se nadvisio Petrim, gdje je neprijatelj od kojeg bježimo. Toliko daleko, a toliko blizu životne opasnosti, reći će Hilda.

Školski prijatelji iz Biograda i okruženja okupili su se kako bi se prisjetili davnih školskih dana, prvih ljubavi, nestašluka.

image

Igor i Marijana Smajić

VELIMIR BRKIĆ
image

Slavlje do kasnih sati

VELIMIR BRKIĆ

Srednjoškolska ljubav okrunjena sretnim brakom

- Srednjoškolsku ljubav brakom su okrunile školske kolege Marijana Mršić i Igor Smajić, ponosno će Hilda, istaknuvši kako su s njima i ravnatelj prof. Božo Došen i učitelj prof. Danijel Katičin.

A da i bez “cajki” zabava uz domaće pisme kod domaćina Faruka Zejnilagića u Peperinu može potrajati gotovo do zore pobrinuli su se harmonikaš Franko Žunić i gitarist Matej Zdrilić.

-Ma ‘ko ovo more platiti, niko na svitu i okolici, poručila je Cinca.

Slavljenici

Hilda Mršić Brzić, Marina Brajković Cinca, Marija Ostojić, Dražen Kulaš, Ivana Kugli Milak, Merica Bojmić Mileta, Sanja Stojanov, Marijana Zurak Zrilić, Snježana Repinc Galac, Slavo Stojanov, Danka Golem Čerina, Slavko Prtenjača, Vesna Bašić Polegubić, Dragica Prtain Jakovljević, Marin Benčić, Vesna Rašin Sedić, Sandra Stojanov, Marijana Bobanović Bašić, Marijana Števanja Katuša, Daliborka Pilipović Birkić, Sandra Bobanović Peraić, Irena Žilić, Mileta Jurić, Tomislav Mršić, Igor Smajić, Marijana Mršić Smajić, Lado Morožin, Miranda Vulin Juričin, Ljiljana Glavaš, Andrea Mrđen Maksan, Denis Mršić, Mirjana Ražnjević Brkljača, Stjepan Filipović, Željka Karetić Brnin, Elena Stojanov Zrilić, Jerislav Šarić, Jure Prtenjača.

12.04.2024., 13:08h
VELIMIR BRKIĆ
10. svibanj 2024 15:22