<p>Policija</p>
PolicijaPu Zadarska
StoryEditor
U Kruševu

Trojica muškaraca kazneno prijavljena zbog ugrožavanja okoliša otpadom

Trojicu hrvatskih državljana u dobi od 52, 37 i 24 godina se sumnjiči da su 22. svibnja 2023. godina u popodnevnim satima na području mjesta Kruševo protivno propisima odložili klaonički otpad u vrećama

Tijekom protekla dva dana na području Policijske uprave zadarske evidentirano je ugrožavanje okoliša otpadom, 2 krađe te 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene

Ugrožavanje okoliša otpadom

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv okoliša.

Trojicu hrvatskih državljana u dobi od 52, 37 i 24 godina se sumnjiči da su 22. svibnja 2023. godina u popodnevnim satima na području mjesta Kruševo protivno propisima odložili klaonički otpad u vrećama. Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid te se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog kaznenog djela Ugrožavanje okoliša otpadom.

Krađa

U vremenu od 27. do 29. svibnja u Donjem Karinu, nepoznati počinitelj je sa gradilišta  otuđio bakreno uže u vlasništvu trgovačkog društva. Materijalna šteta iznosi oko tisuću eura, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela krađe.

Tijekom vikenda, 26./27. svibnja u Pašmanu, nepoznati počinitelj je iz garaže u vlasništvu 43-godišnjaka  otuđio motorna pilu. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

31.05.2023., 10:17h
24. travanj 2024 15:54