<p>Gradonačelnik Branko Dukić</p>
Gradonačelnik Branko DukićLinda Vidović
StoryEditor
Odlučni u zaštiti javne površine

Gradonačelnik Dukić nastavlja uklanjanje ugostiteljske opreme s javne gradske površine

Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve, poručio je gradonačelnik

Na prošlotjednom kolegiju gradonačelnika predstavljene su ključne izmjene koje se odnose na korištenje javne površine na području MO Poluotok. Od uvođenja dvogodišnjeg moratorija na zakup novih javnih površina, uvođenja markacija svih javnih površina pod zakupom, povećanja cijena zakupa, do smanjenja postojećih javnih površina pod zakupom zbog zaštite javnog prostora u staroj gradskoj jezgri za potrebe građana. 

Gradonačelnik Dukić je najavio kako će se ovaj tjedan nastaviti akcija uklanjanja opreme s javne gradske površine, razne reklame i ugostiteljska oprema koja je postavljena bez dozvole. 

- Za danas je bila planirana i najavljena nova aktivnost komunalnih službi na uklanjanju nelegalno postavljenog ugostiteljskog inventara na javnim površinama. Jutros su neki vlasnici tog inventara odlučili ukloniti ih sami. Nadam se kako će i svi ostali koji trenutno nelegalno koriste javne površine postupiti na isti način.  

Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve, poručio je Dukić

31.05.2023., 11:20h
20. lipanj 2024 20:56