Pobjednici utrle Petica za domovinuZrinka Ivković
StoryEditor
Održana tradicionalna utrka za Dan državnosti

Lukrecija Krstičević i Ivan Ruben Urošević pobjednici utrke Petica za Domovinu

Organizaciju utrke pomogli su Sportski Centar Višnjik, Grad Zadar i Zadarska županija, a u ime Organizacijskog odbora prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović je najavio kako će peto izdanje Petice za Domovinu biti prvo noćnog karaktera

Petica za Domovinu ime je tradicionalne utrke na pet kilometara koja je u utorak 30. svibnja održana u Zadru povodom Dana državnosti. Trčalo se u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske 1990. godine.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je svestrana sportašica i sjajna atletičarka Lukrecija Krstičević članica zadarskog AK Alojzije Stepinac koje je stazu oko Sportskog centra Višnjik istrčala u vremenu 19:51. Dora Mlinarić iz AK Knin bila je druga (20:05), a Katarina Kokan iz MK Marjan treća (21:51).

image

Pobjednici utrle Petica za domovinu

Zrinka Ivković
Najbrži u muškoj konkurenciji bio je atletičar AK Dubrovnik Ivan Ruben Urošević s rezultatom 16:55. Drugo i treće mjesto osvojili su članovi AK Alojzije Stepinac Marko Blaić (18:16) i Filip Tomas (18:23).

Najmlađi sudionik utrke bio je 12-godišnji Emil Jones iz AK Šibenik koji je bio 11. u muškoj konkurenciji te 14. u ukupnom poretku.

Posebno priznanje dobio je i najstariji natjecatelj, 76-godišnji Kamer Halili, predvodnik izaslanstva Grada Zagreba u kojom su još bili Suzana Ljubić i Branko Utješinović.

Organizaciju utrke pomogli su Sportski Centar Višnjik, Grad Zadar i Zadarska županija, a u ime Organizacijskog odbora prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović je najavio kako će peto izdanje Petice za Domovinu biti prvo noćnog karaktera.

31.05.2023., 13:48h
26. travanj 2024 11:43