Radnik Gabrijel
StoryEditor
Posebno oduševljenje izaziva i Maraschino

Zahvaljujući suvenirnici Aqua i fotografijama Fabija Šimićeva, razglednice su opet in

Bacili smo đir Murajem, mjestom susreta, druženja i umjetnosti, popili kavicu, uživali u pogledu i veselili se dašku vjetra u ovim vrućim i sparnim danima

Kad ste zadnji put poslali nekome razglednicu s mora? Da, ne sjećamo se ni mi, ali, zahvaljujući novootvorenoj suvenirnici Aqua s fotografijama zadarskih fotografa i prepoznatljivim motivima grada, razglednice su opet hit!

Bacili smo đir Murajem, mjestom susreta, druženja i umjetnosti, popili kavicu, uživali u pogledu i veselili se dašku vjetra u ovim vrućim i sparnim danima. Zavirili smo i u suvenirnicu Aqua i uvjerili se da nije ipak riječ o još jednoj običnoj suvenirnici kakvih, ruku na srce, ima na svakom koraku.

image

Šetnica obogaćena lokalnim posebnostima novi je kutak grada

Dočekao nas je Gabrijel sa širokim osmijehom koji nam je rado pokazao ponudu.

- Nudimo predivne i posebne fotografije poznatog zadarskog fotografa Fabija Šimićeva, oduševljeni su i turisti, ali i lokalno stanovništvo. Podsjećaju ih na ljepote grada koje nerijetko, u užurbanoj svakodnevici, zaborave doživjeti. Imamo i razglednice nastale upravo prema fotografijama Šimićeva. Zatim, proizvode od lavande, Maraskine proizvode... A tu su i klasični suveniri poput privjesaka, upaljača, imamo i nakita, nabraja Gabrijel i otkriva da se najviše prodaju - razglednice!

image

Razglednice kupuju i domaći

Posebno oduševljenje izaziva i Maraschino, a Gabrijel rado ispriča zanimljivosti koje dodatno privuku turiste, primjerice da je nastao u zadarskom dominikanskom samostanu, a nekoliko stoljeća kasnije u njemu je uživalo europsko plemstvo.

- Ispričam im i da su sanduci Maraschina pronađeni čak i na Titaniku! To ih isto zaintrigira, nisu znali pa budu sretni zbog zanimljivosti i prilike da kupe poseban proizvod. Onda, da je Balzac pisao o njemu..., priča nam Gabrijel.

Najviše je kupaca u večernjim satima, kada Muraj postane prava romantična oaza i itekako ugodno mjesto za šetnju i druženje.

- Unikatni smo i posebni, surađujemo s lokalnim umjetnicima i proizvođačima. Ljudi to prepoznaju i rado nam se vraćaju, zaključuje Gabrijel.

image

Fotografije koje oduševljavaju

04.08.2023., 12:21h
18. svibanj 2024 12:07