Bruno TorbarinaVelimir BrkiĆ - Vele
StoryEditor
NOGOMETNI FANATIK IZ DEBELJAKA

Bruno Torbarina u jedinstvenoj kolekciji ima 100 dresova!

Posjeduje dresove svih hrvatskih prvoligaša, hrvatskih nogometaša u europskim momčadima, svjetskih zvijezda i reprezentacije...

Bruno Torbarina iz Debeljaka, nogometni fanatik, legendarni nogometaš Debeljaka i dalmatinskih momčadi, trener, športski djelatnik, sakupljač dresova i nogometni memorabilija u svojoj impozantnoj kolekciji ima oko 100 dresova nogometaša hrvatskih prvoligaša, svjetskih nogometnih zvijezda, reprezentacije Hrvatske i klubova.

-Imam dresove svih dosadašnjih hrvatskih prvoligaša, hrvatskih nogometaša u europskim momčadima, reprezentativaca, svjetskih zvijezda te dresove hrvatskih nogometaša iz nogometnih liga Hrvatske, Italije, Francuske, Njemačke, Engleske, Škotske, Rusije, Ukrajine, Švedske, Austrije, Češke i drugih, kazao je Bruno Torbarina, Debeljačanin i zaljubljenik u nogomet “od glave do pete”...

Bruno Torbarina iz Debeljaka, nogometni fanatik, legendarni nogometaš Debeljaka i dalmatinskih momčadi, trener, športski djelatnik, sakupljač dresova i nogometni memorabilija u svojoj impozantnoj kolekciji ima oko 100 dresova nogometaša hrvatskih prvoligaša, svjetskih nogometnih zvijezda, reprezentacije Hrvatske i klubova...

Svaki dres priča svoju priču

Svaki od tih dresova priča svoju priču. Neke od tih priča s nama je podijelio Torbarina koji nam je otvorio vrata svog doma i dva dupkom puna ormara i police pokazao tu impozantnu zbirku dresova koju je prikupio u posljednjih 7 do 8 godina.

-Neke dresove sam sam osobno dobio od poznatih nogometaša te njihovih i mojih prijatelja. Puno su mi pomogli i moji sinovi Domagoj i Karlo koji su još uvijek aktivni nogometaši u biogradskom Primorcu. Igrali su u raznim klubovima prvenstvene i kup utakmice i od poznatih suparničkih igrača dobivali dresove, ponosno će Bruno.

”Valja naglasiti da su dresovi unikatni jer su to ‘match worn’ dresovi, dakle dresovi koji su skinuti s igrača odmah nakon odigrane utakmice, što im daje i veću vrijednost od onih kupljenih u trgovini" - Bruno Torbarina...

Dresovi vrijedni tisuće eura

U brižno obješenim dresovima na vješalicama ili složenim na policama s vidnim ponosom pokazao nam je dresove Modrića i Ronalda iz Reala, Mesija i Neimara iz Barcelone, Srne iz Šahtara, Maldinija iz Milana, Brozovića iz Intera, Budana iz Palerma, Prše iz Glasgowa, Viduke iz Leedsa, Badelja iz Fiorentine, Križanca iz Zenita, Ćalete-Cara iz Southamptona, Erlićev iz Saussola, Čuline iz Palerma, itd.

-Valja naglasiti da su dresovi unikatni jer su to ‘match worn’ dresovi, dakle dresovi koji su skinuti s igrača odmah nakon odigrane utakmice, što im daje i veću vrijednost od onih kupljenih u trgovini, naglasio je Torbarina.

image

Bruno Torbarina, kolekcionar iz Debeljaka

Športski centar “Torba”

S vremena na vrijeme tek će ih pregledati i prisjetiti se priča o njima, baš kao što je to učinio i ovom prilikom kada je i nas upoznao sa svojom lijepom i impozantnom zbirkom.

-Danas ovi dresovi i uspomene vrijede tisuće eura, ali ni u snu nisu za prodaju, poručio je Bruno Torbarina, zvani Torba.

Bruno sa sinovima Domagojem i Karlom, vrsnim nogometašem i vanserijskim boćarom koji je pogodio 46 od 47 boća na otvorenom, u gradnji je obiteljskog mini Športskog centra “Torba” s mini igralištem s umjetnom travom te tribinama. Na ovoljetnom 2. turniru na male branke, 3 na 3 od mantinele, nastupile su čak 53 ekipe i još 10 ekipa mališana.

image

Jedan od dva ormara i više polica s dresovima

05.12.2022., 09:07h
VELIMIR BRKIĆ - VELE
23. travanj 2024 09:29