<p>Prometna policija</p>
Prometna policijaPuz
StoryEditor
ŠTETA PREKO 23.000 €

Direktor javne ustanove počinio niz kaznenih djela iz gospodarstva

Sačinio je lažnu poslovnu dokumentaciju na temelju koje je sam sebi uvećao osobna primanja, isplatio novčana sredstava na temelju lažno izdanih faktura obrta, a sklapajući ugovore o radu omogućio pribavljanje nepripadne imovinske koristi dvjema osobama

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u dobi od 38 i 35 godina, koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

Naime, 38-godišnjaka kao odgovornu osobu trgovačkog društva te 35-godišnjaka kao vlasnika i odgovornu osobu obrta se sumnjiči da su u međusobnom dogovoru u razdoblju od prosinca 2021. do ožujka 2022.godine u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi oštetili društvo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave na način da je 38-godišnjak odobrio isplatu novčanih sredstava na temelju lažno izdanih faktura obrta u vlasništvu 35-godišnjaka, za radove za koje su obojica znali kako u stvarnosti nisu izvedeni

Nadalje, 38-godišnjaka se sumnjiči da je početkom 2023. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sačinio lažnu poslovnu dokumentaciju na temelju koje je sam sebi uvećao osobna primanja, a isto tako ga se sumnjiči da je sklapajući ugovore o radu omogućio pribavljanje nepripadne imovinske koristi dvjema osobama znajući da iste uopće neće raditi u navedenom društvu.

Ukupno pričinjena materijalna šteta iznosi preko 23 tisuće eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

13.09.2023., 10:38h
18. svibanj 2024 11:08