<p>Konferencija SDP-a o izbornmim rezultatima</p>
Konferencija SDP-a o izbornmim rezultatimaZvonko Kucelin/hina
StoryEditor
Nakon objave prvih rezultata

Glasovac: Bilježimo rast povjerenja birača

Radeta je istaknuo da će se situacija kakva je u Gradskom vijeću Grada Zadra preslikati na nacionalnu razinu

Nakon objave prvih rezultata DIP-a medijima se, u stožeru SDP-a, obratila Sabina Glasovac, nositeljica njihove liste u devetoj izbornoj jedinici, Irena Dragić i Daniel Radeta.

- Veseli me što, iako su nas mnogi osporavali ove četiri godine i borili smo se s vjetrenjačama, SDP je pokazao ne samo da je najjača opozicijska stranka koja će vrlo brzo preuzeti odgovornost za Hrvatsku s koalicijskim partnerima, nego i da je jedna od rijetkih stranaka koja bilježi rast povjerenja birača. Izlazne ankete kažu da će HDZ-u biti puno teže složiti vlast, odnosno većinu nego što će to biti nama s našim potencijalnim koalicijskim partnerima. Ne bismo još srljali previše naprijed zato što je puno rubnih mandata i uvjerena sam da će to ići u pravcu koje pripadaju lijevom centru, kazala je Glasovac.

Radeta je istaknuo da će se situacija kakva je u Gradskom vijeću Grada Zadra preslikati na nacionalnu razinu, a Dragić također da očekuje da će formirati buduću Vladu zajedno sa strankama centra i lijevog centra.

17.04.2024., 22:33h
30. travanj 2024 21:31