<p>Policija/Ilustracija</p>
Policija/IlustracijaLuka Jeličić
StoryEditor
Uhićen je

38-godišnjak u Pakoštanima prijetio i opljačkao 23-godišnjeg Španjolca

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Razbojništvo.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je razbojništvo, prijevara, 3 krađe te 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže i jedna osobe lakše ozlijeđena

Uhićen zbog razbojništva

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Razbojništvo.

Sumnjiči ga se da je u utorak, 30. svibnja 2023. godine oko 20.10 sati u Pakoštanima na ulici prišao 23–godišnjem državljaninu Španjolske te ga verbalno napao i uz prijetnju od njega otuđio novac, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici su jučer u jutarnjim satima na širem biogradskom području uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji će u zakonskom roku, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, biti predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava.

Prijevara  s pronađenim zlatnim lančićem

Jučer je policija zaprimila prijavu 90-godišnje hrvatske državljanke da je prevarena za iznos od oko tisuću eura.

Naime, oštećena je jučer, 31. svibnja, oko 11.45 sati prolazila Ulicom Put Šimunova u Zadru, kada su joj dva nepoznata počinitelja ponudila na prodaju zlatni lančić kojeg su u prisutnosti oštećene pronašli na ulici, a za koji se kasnije utvrdilo da je lažan.

U tijeku je kriminalističko istraživanje i  traganje za prevarantima, a policija upozorava na ovaj oblik prijevare i poziva građane da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo građanima da o navedenom skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela.

Krađa

Jučer, 31.svibnja u poslijepodne u poslijepodnevnim satima u Zadru, na plaži Karma je nepoznati počinitelj otuđio ruksak u vlasništvu 57-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S ponedjeljka na utorak, 29./30 svibnja u Sutomišćici na Ugljanu, nepoznati počinitelj je sa terase kuće 66-godišnjeg vlasnika  otuđio ruksak. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela krađe.

Tijekom vikenda, 26./27. svibnja na Dugom otoku, nepoznati počinitelj je otuđio gumeni brod s vanbrodskim motorom u vlasništvu 62-godišnjeg državljanina Njemačke.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Teško ozlijeđen motociklist

Jučer, 31. svibnja oko 21.00 sati u Ulici Sv. Nikole Tavelića u Zadru se dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva motocikla te su oba vozača ozlijeđena.

Sumnja se da je vozač motocikla, maloljetni hrvatski državljanin, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige upravljao motociklom izazvao prometnu nesreću obavljajući radnju sretanja u lijevo bez da se prethodno uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i tom prilikom udara u drugi motocikl koji ga je u tom trenutku pretjecao, a s kojim je upravljao drugi maloljetnik bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na upravljanje.

Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je kako su oba motocikla sudjelovala u prometu bez registarskih oznaka te im je isteklo važenje prometne dozvole. Oba vozača motocikla su prilikom pada s motocikla zadobili ozljede.

Maloljetnik kojeg se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće je lakše ozlijeđen, dok je drugi maloljetni vozač prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Protiv oba maloljetnika nadležnom sudu podnosi se Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok će se protiv maloljetnika koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

01.06.2023., 12:23h
07. svibanj 2024 20:22