13.10 Udruga za Autizam Zadar u posjeti JVP ZadarLuka Jeličić
StoryEditor
KAKAV PREKRASAN DAN

Kakva radost, kakvo veselje... Udruga za autizam Zadar, Udruga Down sindom Zadar, Udruga Cukrići Zadar u posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar...

Neopisiva sreća i osmjesi na licima mališana, ali i njihovih roditelja, moglo nam je samo odati koliko ih ovakve stvari raduju, ispunjavaju i daju šansu da djeca nauče o zanimanjima kao što je ovo "na licu mjesta"...

Koliko vole djecu i imaju želju za edukacijom najmlađih, zadarski vatrogasci dokazuju to kroz organizirane posjete Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar.

Bilo je tu i vožnje po velikom parking postrojbe u malom vatrogasnom vozilu, spuštanja niz šipku, a za ulazak u velike kamione tražilo se mjesto više, sve to uz pomoć - zadarskih vatrgasaca...

Četvrtak je za mališane iz Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar I Udruge Down sindrom Zadar započeo u znaku akcije- i to ne bilo kakve, već one vatrogasne...

Tri udruge posjetile su u jutarnjim satima zadarske vatrogasce, na radost najmlađih, vatrogasci su otvorili vrata svojih prostorija i pokazali im čime se zapravo bave, što se sve nalazi u postrojbi, demonstrirali i kako se gase požari.

image

13.10 Udruga za Autizam Zadar u posjeti JVP Zadar

Luka Jeličić

Bilo je tu i vožnje po velikom parking postrojbe u malom vatrogasnom vozilu, spuštanja niz šipku, a za ulazak u velike kamione tražilo se mjesto više, sve to uz pomoć - zadarskih vatrgasaca.

Neopisiva sreća i osmjesi na licima ovih mališana, ali i njihovih roditelja, moglo nam je samo odati koliko ih ovakve stvari raduju, ispunjavaju i daju šansu da djeca nauče o zanimanjima kao što je ovo "na licu mjesta", u praksi i teoriji. Nekima je ovo bilo i prvi put da u živo vide kako izgledaju vatrogasni kamion i vatrogasci, ili njihova radna oprema.

Da, svi smo bili tiho dok je vatrogasac Dario primio poziv i pažljivo slušao što se događa iza druge strane slušalice, jako su bili ponosni na ovo, jer i biti tiho ponekad nije lako, pogotvo u velikoj grupi. No, zadatak je obavljen uspješno, a osjećaj kao da su svi sudjelovali...

Fascinacija vodom iz vatrogasnog crijeva, zatim posjet Operativnom centru JVP Zadar upravo u vrijeme kada su imali poziv za intervenciju… Da, svi smo bili tiho dok je vatrogasac Dario primio poziv i pažljivo slušao što se događa iza druge strane slušalice, jako su bili ponosni na ovo, jer i biti tiho ponekad nije lako, pogotvo u velikoj grupi. No, zadatak je obavljen uspješno, a osjećaj kao da su svi sudjelovali.

image

13.10 Udruga za Autizam Zadar u posjeti JVP Zadar

Luka Jeličić

Paljenje rotirajućih svjetla na kamionima definitivno je ukralo pažnju mnogih.

Iz postrojbe se nije otišlo praznih ruku. Naime, vatrogasci su darivali mališane vatrogasnim bojankama kao uspomenu na posjet, jedan od najdražih.

Veliko hvala zadarskoj vatrogasnoj postrojbi i djelatnicima koji su uljepšali dan djeci i roditeljima iz spomenutih udruga.

image

13.10 Udruga za Autizam Zadar u posjeti JVP Zadar

Luka Jeličić

Kakav sretan dan - male stvari čine veliku razliku.

Koliko je bilo zabavno u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, možete saznati ako zavirite u velikoj fotogaleriju našeg Luke Jeličića... klikom na ikonicu iznad  teksta!

image

13.10 Udruga za Autizam Zadar u posjeti JVP Zadar

Luka Jeličić
14.10.2022., 14:25h
JOSIPA ZEKANOVIĆ
19. svibanj 2024 14:41